Pete Tong

Pete Tong
Varsta: 48 ani (30 iulie 1960)
Genuri: electronic, house, Balearic
Ocupatie: DJ, compositor
Site official: http://www.petetong.com/

Pete Tong este un DJ englez care lucreaza in momentul actual la BBC Radio 1. Este cunoscut de fani ca fiind unul din cei mai buni DJ de club si de radio din lume.
S-a nascut in anul 1960 in Hartley, Kent si a studiat la King’s School in Rochester.
Interesul pentru muzica s-a vazut inca din copilarie invatand sa cante la tobe, insa nu a durat foarte mult si s-a dedicat DJingului. A mixat pentru prima oara in fata uni public la varsta de 15 ani la nunta unui prieten de-al sau. Dupa ce a terminat scoala si-a construit o discoteca mobila intr-o duba transit, insa dupa scurt timp a reusit sa isi deschida propriul club numit Family Function, unde a format grupul Culture Club.
In 1979 incepe sa scrie articole pentru Blues & Soul Magazine. Dupa un an este promovat ca editor sef, o pozitie pe care o va detine pana in 1983. Paraseste Blues & Soul pentru postul de manager A&R la London Records. Cu ajutorul London Records, Tong a fost nevoit sa asiste la anumite actiuni ale unor DJ din Chicago, fapt care l-a facut sa se alature genului de muzica house. In 1986, Tong a scos pe piata compilatia The House Sound of Chicago, Vol. 1, prima lansare in Anglia a lui de acest gen muzical.
Se face apoi cunoscut mixand pentru Club Pacha din Ibiza in 2003-2007 si pentru toate stricaciunile pe care le faceau fanii pentru a-i asculta muzica, ultimul titlu important de acest gen fiind in martie 2008 cand peste 1000 de fani au luat cu asalt un majorat in Bovey Tracey, Devon in urma caruia au ramas distrugeri considerabile... Totul doar pentru Tong.

Mynt Ultra Lounge - South Beach WMC 2008:

Comments

3 Responses to "Pete Tong"

Anonim spunea... 13 februarie 2009 la 22:56

mf..:P

Anonim spunea... 13 februarie 2009 la 22:57

frms.. comment by diana.:P

Sisroler spunea... 20 iulie 2009 la 16:50

is the real life of clubbing not in romania . exemplu naspa ar fii liberty care a fost foarte naspa :P dar asta e romania in scadere decat in crestere :P . Totusi e prea mediatizat asa ca e cam naspa pete .

Trimiteți un comentariu

Cine este mai pitipoanca?