Ne Yo

Nume: Shaffer Chimere Smith
Data nasterii: 18 octombrie 1979 (29 ani)
Genuri: Pop, R&B
Ocupatia: producator, cantaret, actor
Site oficial: http://www.yearofthegentleman.com/

Ne-Yo este un star pop american producator, actor si ocazional rapper. De la debutul sau in muzica din 1999 a avut cinci melodii in top-ten la Billboard Hot 100 si doua albume pe locul 1 in Billboard 200. A inceput cariera de producator scriind versuri pentru solistul Mario, melodia sa, “Let Me Love You”, avand mare success in Statele Unite.
Pseudonimul “Ne-Yo” i-a fost dat de Big D Evans care spunea ca Ne-Yo vede muzica la fel cum Neo vede The Matrix.
In 2006, Ne-Yo scoate primul album, “In my own words”, cu ajutor de la Def Jam. Melodia “So sick” a urcat albumul pe locul 1 in Billboard 200 vandandu-se 301 000 de copii in prima saptamana. Tot in aceeasi saptamana cantaretul ajunge pe primul loc si in Billboard Hot 100. Au urmat apoi singleurile “When you’re mad” si “Sexy Love” care au ajuns pe locurile 15 respectiv 7. Albumul a primit discul de platina de la RIAA (Recording Industry Association of America) pentru vanzari mai mari de 1 milion de unitati.
Al doilea album, “Because of you”, lansat in mai 2007 a debutat ca no 1 in Billboard 200, fiind vandute 251 000 de unitati in Statele Unite. Cu toate ca nici o melodie de pe acest album nu a ajuns in Top 20, a primit totusi discul de platina pentru vanzari mai mari de 1 milion de unitati.
Al treilea album,”Year of the gentleman”, scos in septembrie 2008 a debutat pe locul 2 in Billboard 200 si au fost vandute 250 000 de copii in prima saptamana in SUA. Albumul a fost nominalizat la premiile Grammy 2009 pentru Cel mai bun album R&B si Albumul anului, melodia “Closer” pentru Cea mai buna voce masculina si “Miss Independent” pentru Cel mai bun solist R&B si Cea mai buna melodie R&B. “Year of the Gentleman” a castigat Discul de Aur pentru vanzari mai mari de 500 000.

Cateva melodii:



Ne Yo- Closer




NE YO - SO SICK

Comments

0 Responses to "Ne Yo"

Trimiteți un comentariu

Cine este mai pitipoanca?